Vergeet het EK voetbal of de Olympische Spelen.

Nijlen doet mee aan de eerste editie van het Kempens Kampioenschap Tegelwippen!
Van 20 september tot 30 november nemen we het op tegen Kasterlee, Lille en Neteland (Herentals, Herenthout, Grobbendonk, Olen en Vorselaar). Zo dingen we mee naar de Gouden Tegel.
Het doel is simpel: de gemeente die de grootste oppervlakte onthardt, wint. We willen zo veel mogelijk tegels, beton, kiezel of andere verharding verwijderen, om plaats te maken voor groen. Samen met burgers, verenigingen en bedrijven.
Van grijs naar groen
De voordelen van groen in onze woonomgeving zijn al meermaals aangehaald. We zijn gezonder en we voelen ons gelukkiger als we in een groene omgeving vertoeven. Planten doen zelfs nog veel meer: naast hun positieve invloed op onze gezondheid zijn ze ook onontbeerlijke voor ons klimaat. Zo zorgen ze voor afkoeling van de omgeving, verminderen ze de kans op overstroming en verbeteren ze de luchtkwaliteit.
Nijlen is met zijn bossen en parken reeds een groene gemeente, maar het kan steeds beter. Daarom roepen we iedereen op om mee te bouwen aan het groene Nijlen van de toekomst.

Bestel je gratis gevelplanten, struiken en bodembedekkers

Elke tegel telt. Kunnen er bij jou een paar tegels uit de voortuin of gebruik je dat paadje in de achtertuin niet meer? Ga aan de slag, registreer je actie op de website www.wipeentegel.be, daag je buren uit en wip ons mee naar de overwinning! Dat kan vanaf 20 september.

Je vrijgekomen plekje beplanten met groen? We helpen je graag op weg! Elke inwoner kan gratis één gevelplant, één struik of één vierkante meter bodembedekker bestellen in ruil voor één m2 ontharding.

De planten kunnen afgehaald worden op zaterdag 20 november, tussen 9u en 14u, aan de gebouwen van facility (Koningsbaan 85, naast het recyclagepark).

Vul dit formulier in en je kan nadien je tegelplanten bestellen!

Klik of sleep een foto naar dit veld om je foto op te laden.